Suosittuja lasten pelejä


Lapsille löytyy paljon erilaisia hauskoja pelejä niin levyinä kuin netin online-peleinäkin. Aivan pienille lapsille suunnatut pelit auttavat lasta oppimaan asioiden, kuten värien ja muotojen hahmottamisessa. Sanotaan, että leikki on lasten työtä, ja lasten pelit ovat samalla heidän leikkiään.

Parhaimpia pelejä aivan pienille, alle 2-vuotiaille lapsille ovat erilaiset palikat, pallot ja muut konkreettiset esineet. Hieman myöhemmin lapsille voi alkaa opettamaan asioiden ja esineiden nimiä, kirjaimia, numeroita, tavuja ja sanoja. Tähänkin tarkoitukseen löytyy runsaasti erilaisia hyvä pelejä. Yksi netissä toimiva lasten pelisivu on Lolapanda.com, josta löytyy hyvä valikoima erilaisia värikkäitä lasten pelejä. Esimerkiksi ABC-juhlat, joka opettaa lapsille kirjaimia hauskalla tavalla. Vastaavasti Lolan matikkajuna esittelee taaperolle numeroita. Samalla teemalla löytyy myös näiden pelien erilaisia variaatioita, joten pelaamiseen saa mukavaa vaihtelua kun kokeilee erilaista versiota.

Hieman varttuneemmilla lapsille löytyy puolestaan heillekin paljon hauskoja pelejä internetistä, esimerkiksi sivulta Kids Games. Valikoimassa on palapelejä, rallipelejä, koordinaatiokykyä mittaavia pelejä ja paljon muuta. Koska sivu on englanninkielinen, toimii se samalla kieliopetuksena suomenkielisille lapsille. Parhaimmillaan lasten pelit ovat kehittäviä ja auttavat lasta uusien asioiden oppimisessa. Pitää kuitenkin muistaa, että lapsen elämässä tulee olla paljon mutakin kuin pelaaminen. Monesti lapsi keksii itse omat leikkinsä ja pelinsä, ja tämä on vain merkki hänen luovuudestaan.