Suosittuja FPS-pelejä


FPS eli First Person Shooter on pelityyppi, jossa pelinäkymänä on aseen tähtäin tai kiikari. Pelaaja toimii siis pelissä ampujana. Tämä on yksi klassisimmista videopelityypeistä kilpa-autopelien lisäksi.

Yksi suosituimmissa FPS-peleistä on jo legendaarinen Battlefield, jota kiitellään erityisesti näyttävästä grafiikasta ja moninpelin ominaisuuksista. Pelin alussa käyttäjä suorittaa rekisteröinnin omalla sähköpostillaan ja antaa samalla nimen omalle taisteluhahmolleen. Sen jälkeen voi aloittaa oman hahmonsa ja aseensa yms. kustomoinnin. Tämän jälkeen alkaakin sitten adrenaliinitasoja nostava pelikokemus. Toinen suosittu FPS-peli on Call of Duty: Black Ops. Nyt on meneillään pelin neljäs sukupolvi ja tämä peli on uudistunut viimeisen sukupolvenvaihdoksen myötä paljon. Toinen Call of Duty -peli, Modern Warfare on myös suosittu ja arvostettu peli. Call of Duty-pelit ovat nekin klassisia taistelupelejä.

Lisää First Person Shooter-pelejä voi käydä tutkimassa vaikka osoitteessa Complex.com, jossa on listattu suosituimpia tämän lajin pelejä kautta aikojen. Listalla on mm. sellaisia peliklassikoita kuin Counter Strike vuodelta 1999, Descent 3 vuodelta 2000, Borderlands v. 2009 ja tietysti kaikki Battlefieldin versiot.