Suosittuja autopelejä


Autopelit ovat monen pelaajan suosikkeja. Ne ovat harmittomia, ja koska ne eivät varsinaisesti ole väkivaltaisia, niitä voivat pelata myös lapset ja sellaiset ihmiset, jotka eivät pidä väkivallasta. Autopeli on yksi vanhin videopelien tyyppi, ja niitä näkyi kasinoissa ja tivoleissa jo 1970-luvulla.

Suosittuja netissä toimivia autopelejä löytyy esimerkiksi sivustolta pelikone.fi, jonka autopeleistä löytyy niin formulaa, rallia kuin kaupungissa ajettavia kilpa-ajojakin. Hieman erilainen autopeli on kuitenkin Time to Park, jossa nimensä mukaisesti pyritään parkkeeraamaan auto vapaaseen ruutuun. Peliä pelataan nuolinäppäimillä, jolloin esim. vasemman nuolen ja ylöspäin-nuolen yhtäaikainen painaminen vastaa ratin kääntämistä vasemmalle. Pelin logiikan oppii hetkessä, mutta itse parkkeeraaminen on yllättävän haastavaa.

Ensimmäinen taso on helppo, mutta heti seuraavalla tasolla vaatii hyvää koordinointikykyä pystyä ohjaamaan autoa, joka kulkee pelaajasta katsoen eri suuntaan. Pelin pisteet määräytyvät tietysti parkkeeraamiseen käytetyn ajan perusteella, ja toiseen autoon tai seinään törmäämisestä peli päättyy. Perinteisempää autopeliä edustaa taas Action Driving Game, jossa ajetaan kovaa vauhtia rataa pitkin väistellen eteen tulevia esteitä. Nopeatempoinen musiikki korostaa tämän pelin vauhdikkuutta, ja pelissä on kyllä todellinen kiire. Nuolinäppäinten käyttö on periaatteessa helppoa, sillä tärkeimmät napit ovat vasen- ja oikea-nuoli, joilla väistäminen tapahtuu. Se onkin tämän pelin A ja O, sillä esteitä tupsahtaa eteen jatkuvasti mutta kuitenkin todella yllättävästi.